Сестра української льотчиці Надії Савченко написала відкритого листа президенту Володимиру Путіну з проханням відпустити ув'язнену. Себе пропонує на заміну – як гарантію, що Надія не втече.

Про це написав адвокат Ілля Новіков на своїй сторінці у соцмережі 14 лютого. В листі до Путіна Віра зазначила, що за 60 днів голодування стан Надії значно погіршився. Льотчиця знаходиться у СІЗО вісім місяців.

"Закони РФ дозволяють змінити запобіжний захід. Прошу відпустити мою сестру під заставу моєї кандидатури. Я готова лишитися під вартою у СІЗО на термін, необхідний для розслідування справи", - написала Віра Савченко.

Ілля Новіков зазначив, що Надія зараз важить 58,6 кг. Рівень цукру в її крові – 3,2. Температура була 35,8.

"До Надії Савченко сьогодні зранку послідовно прийшли Памфілова, Федотов із СПЛ, доктор Ліза та ОНК. Загальний меседж: Росія вважає, що в загальну домовленість на обмін вона поки не входить. Автоматом її не звільнять. Натякають, що не треба смикатися – "все буде нормально", "всі питання вирішать". Той конвой обіцяли покарати, подбати про ліки та інше", - розповів Новіков.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

Додає, Надія всім подякувала, але припинити голодування відмовилась. У "Матроській тиші" Новікову передали коробку із 609 листами, які люди писали льотчиці. Вона всім намагалася відповісти.

Інший адвокат Савченко – Марк Фейгін – пообіцяв докласти усіх зусиль, аби звільнити її. Він закликає росіян пройтися колоною на підтримку Надії під час антикризового маршу 1 березня у Москві.