Депутату Держдуми та співаку Йосипу Кобзону заборонили в'їжджати до Європи. Це порушило його плани щодо лікування за кордоном.

У МЗС Росії вирішили, що санкції пов'язані із творчістю Кобзона. Пообіцяли "підспівати" йому.

"Я довго думала, за що Йосипа Кобзона включили до списку санкцій ЄС. Не за громадянську ж позицію. За неї карати - підривати основи демократії. І тут зрозуміла - мабуть, його покарали за щире і проникливе виконання нашої улюбленої пісні "День Перемоги". Йосип Давидович, співайте, будь ласка, і далі. І так, щоб далеко було чути. А ми підспіваємо", - написала в соцмережі Марія Захарова, заступник директора Департаменту інформації і друку МЗС РФ.

"Настрій мені цим зіпсували, звичайно. Я збирався на лікування за кордон, ну що ж, будемо лікуватися тут. Я пишаюся, що опинився в компанії людей, яким не байдужа доля Росії і доля моєї батьківщини - Донбасу", - цитує Кобзона Lenta.ru

Співак чекає, що Росія заборонить в'їзд європейським артистам у відповідь: "Вони не пускають 10 артистів, і ми повинні - щоб вони відчули, як це обмежувати свободу людини. Адже вони своїми санкціями порушують права і свободу людей".

Популярні новини зараз

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

16 лютого ЄС розширив чорний список росіян, щодо яких діють санкції. До переліку потрапили заступники міністра оборони Росії Анатолій Антонов і Аркадій Бахін, замначальника Генштабу ВС РФ Андрій Картаполов і депутат Держдуми комуніст Валерій Рашкін. Під санкції потрапило 14 жителів сходу України, а також 9 організацій - загонів ополченців.

На даний момент до чорного списку ЄС входить 151 громадянин Росії і України, а також 37 компаній.