Сьогодні Печерський суд столиці розглядає справу двох екс-беркутівців, які торік розстріляли 39 чоловік на Майдані. Сергій Зінченко та Павло Аброськін служили у так званій "Чорній роті" спецназу.

На друге засідання у справі вбивць "Небесної сотні" зібралися близько 30 родичів загиблих із різних областей України, 10 правозахисників. Перше засідання відбулося у кінці січня. Тоді також приїхали родичі як потерпілі.

Сьогодні, як і на першому засіданні, судді оголосили самовідвід. Сергій Вовк та Олеся Батрин мотивують тим, що причетні до справи як слідчі судді. Прокуратура заперечує. Зараз оголосили перерву. Попросили апеляційний суд визначити суддів, які вестимуть засідання.

"Це знущання над потерпілими. Наші лежать, а ви тут сидите. Не треба з потерпілих робити дурнів", - нарікають родичі "Небесної сотні", звертаючись до обвинувачуваних. Скаржаться на умисне затягування справи.

Володимир Бондарчук, син загиблого на Майдані Сергія Бондарчука, каже: "Не знаю, які є докази в прокуратури, але, впевнений, їх достатньо проти цих двох. Раніше звинувачували увесь підрозділ. Суддя відпустив їхнього командира Садовника під домашній арешт, і він утік. Зараз незрозуміло, що відбувається".

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Як передає кореспондент Знай.ua, обвинувачувані поводяться дуже упевнено, наче знають, що їм нічого не буде. Сидять розслаблено, ледь не посміхаються.