Віталій Кличко поки остаточно не вирішив, чи піде УДАР на місцеві вибори разом з Блоком Порошенка. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"У Адміністрації президента давно існує така методика: спочатку вони вкидають бажане, видаючи за дійсне, а потім дивляться на реакцію суспільства. А також тих, з ким ведуть переговори. Це такий ультиматум для Кличка. Його задум в тому, що той повинен відмовитися від своїх соратників та оточення. А усе керівництво виборчої кампанії йтиме виключно з Адміністрації. Кличку ж пропонується пасивна роль", - наголосив він.

Читайте також: Автокав'ярні не будуть працювати у центрі Києва - Кличко

За словами експерта, оточення Кличка не хоче такого об'єднання. "Йому відчайдушно пояснюють, що якщо штаб складатиметься з людей Порошенка, це означатиме, що партія УДАР зникне. Не піде на дострокові парламентські вибори, оскільки її не буде. Для партії це кінець в прямому та переносному значенні слова", - зауважив Небоженко.

"Порошенко обіцяє, що в обмін на знищення УДАРу він методами чернігівських технологій проб'є другий термін мера Києва. У Кличка зараз важка ситуація. Або піддатися на спокусу, але втратити партію, або спробувати йти самому, але отримати ворога-президента", - додав політолог.

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Нагадаємо, заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко заявив, що партії УДАР та БПП разом підуть на місцеві вибори.