У зоні бойових дій на Сході України ситуація суттєво різниться. Лінію фронту під Маріуполем військові значно просунули, але під Дебальцевим зазнали втрат.

За добу терористи обстріляли позиції сил АТО 27 разів, але зазнавши значних втрат, послабили блокування траси Дебальцеве-Артемівськ.

"Після масованих ударів української артилерії по позиціях російсько-терористичних військ в районі Логвіново протягом вчорашнього дня, частина формувань супротивника відійшла на кілька кілометрів від траси Дебальцевого, де зайняла проміжні позиції. Група українських військ просунулася до перехрестя "Дебальцівський хрест"", - повідомив зранку Дмитро Тимчук. Втім, противник все ще має можливість обстрілювати транспорт і здійснювати нальоти на ряді ділянок дороги Дебальцеве - Артемівськ.

"Сил і засобів, щоб ліквідувати оперативне оточення Дебальцеве і прибрати два "прища на дупі" - Логвіново і Нижнєлозове – більш ніж достатньо. Це можна було зробити ще вчора. Завтра це може бути зроблено набагато більшою кров'ю. Або, в разі удару військ РФ, взагалі не зроблено", - оцінив ситуацію в районі Дебальцевого Семен Семенченко. Він виїхав у зону АТО керувати діями батальйону "Донбас".

Прес-центр АТО повідомив про знищення 87 бойовиків та 42 одиниць бойової техніки. Проте бойовики двічі обстрілювали Павлопіль та Новоселівку у Маріупольському напрямку, які вчора відбили сили АТО.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

У Генштабі відзначили посилення атак на Дебальцівському напрямку.

"У районі кургану Гостра Могила внаслідок обстрілів та бойових зіткнень Україна втратила 19 військовослужбовців, 78 поранено", - повідомив на брифінгу в.о. спікера Генштабу Владислав Селезньов.

Батальйон "Азов" продовжує звітувати про звільнення чотирьох сіл на півночі та сході від Маріуполя. Зокрема, Павлопіль, Широкине, Комінтернове та Саханку.

Згідно з даними "Інформаційного спротиву", передові підрозділи російсько-терористичних військ на Навоазовскому напрямку були розбиті: знищена 4-та гарматна протитанкова батарея противника, до 5 одиниць бронетехніки, а також 6 автомобілів.

"Ворогу завдано дуже серйозних бойових втрат. Розбивши російсько-терористичні угруповання навколо Маріуполя, наші війська забезпечили надійну оборону міста та захистили від артилерійських обстрілів мирних жителів", - наголосив Олександр Турчинов.