Петро Порошенко пообіцяв запровадити військовий стан, якщо Росія не погодиться на мирне врегулювання конфлікту на Донбасі.

"За час моєї роботи на посаді президента не було більш важливою зустрічі, ніж відбудеться сьогодні у Мінську. Від цього залежить чи вдасться зупинити війну мирним шляхом, чи доведеться запроваджувати військовий стан на території всієї країни. Я не буду затримуватися із цим рішенням, якщо дії агресора продовжуться", - заявив Порошенко під час розширеного засідання Кабінету міністрів 11 лютого.

Президент зазначив, що попри спробі противника залякати мешканців Маріуполя та розпалити паніку, українська влада готова боронити рідну землю до останнього.

"Треба бути готовими до обох варіантів – до миру і до війни. Тому сьогодні ми обговоримо і запровадження військового стану, і перехід економіки на військові рейки. Впевнений, що ми зможемо себе захистити і кожен зробить все, щоб перемога була за нами", - зазначив президент.

Порошенко також розповів про свої враження від відвідування Краматорська, де він був вночі та зазначив, що Україна зробить усе можливе, щоб не допустити "звірячих обстрілів жилих кварталів".

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Показати ще

"Бачу хвіст ракети, якій стирчить з землі, поруч лежить сумка матері та дитяча іграшка. Мати загинула, трирічний хлопчик з відірваною рукою… Всю ніч ішла операція, щоб його врятувати. 16 загиблих, в основному мирні мешканці, 66 поранених, 11 в надзвичайно важкому стані, 5 – дітей. І все це прямо напередодні мінського саміту", - розповів Порошенко.

У висновку президент наголосив на необхідності в допомозі у мобілізації кожної області та пообіцяв найближчим часом подати у Верховну Раду доопрацьований варіант законопроекту про децентралізацію.