Верховна Рада призначала Віктора Шокіна Генеральним прокурором України 318 голосами. Проти проголосували лише депутати від Самопомічи та Радикальної партії. Одразу після голосування спікер Ради оголосив перерву, бо депутати розпочали блокування трибуни.

Під час презентації кандидатури нового Генерального прокурора, Петро Порошенко висунув головну вимогу до нового прокурора.

"Ті хто скоїв злочини на Майдані, мають бути негайно притягнути до відповідальності і покарані. Це завдання для всіх правоохоронних органів, зокрема, Генеральної прокуратури. Це головне завдання для Виктора Миколаївича, це тест, якій ви маєте пройти", - зазначив Порошенко.

Депутати від правлячої коаліції із Самопомочі та Радикальної партії виступили проти кандидатури Шокіна.

"Шокін працював разом із Яремою заступником весь останній рік, частка відповідальності за бездіяльність прокуратури – на ньому. Йому 63 років, він працював у Генеральної прокуратурі понад 30 років і є одним з авторів цієї системи", - заявив Ляшко.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Показати ще

Лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк також висловився проти кандидатури Шокіна з метою призначення "сильного та незалежного, а не лояльного кандидата".

Віктор Шокін працював у органах прокуратури з 1981-го року, з 1999-го – у Генеральній прокуратурі. У 2002-му році став заступником Генерального прокурора, проте у 2003-му був звільнений. Після повернення у керівництво Генпрокуратури розслідував справу Гонгадзе та з'їзд сепаратистів у Сіверодонецьку. З червня 2014 року був повернений у прокуратуру заступником Віталія Яреми.