Ангела Меркель вважає, що суть "Мінської угоди" полягає в проведенні в Донецькій і Луганській областях виборів відповідно до української Конституції. Про це вона заявила на спільному брифінгу разом з президентом США Бараком Обамою, пише "Українська правда".

"В цьому і є суть Мінської угоди. Повинні бути проведені місцеві вибори відповідно до української Конституції. І в результаті цього у вас будуть представники, буде влада - ті, хто може говорити від імені регіону. Тому український президент вже зробив певні кроки в цьому напрямку", - сказала Меркель.

За словами канцлера, ідея проведення виборів отримала підтримку президента РФ Путіна.

Політичний експерт Андрій Єременко вважає, що проведення виборів може вплинути на ситуацію, проте Путін підтримує їх лише на словах.

"Путін постійно говорить про мир і вибори, але робить усе, щоб вони не відбулись, - наголосив політолог у розмові зі Знай.ua. - Або відбулись за "законами ДНР", чи в якийсь інший нелегітимний спосіб. Щоб ці вибори пройшли, необхідно для початку припинити бойові дії. А для цього треба, щоб РФ вивела війська. Тобто, що б Путін не казав, він поки що намагається не допустити виборів. І не думаю, що його позиція зміниться".

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Проте Мінські угоди все ж мають сенс, вважає він.

"Щодо "Мінських угод", то вони мають величезне значення, але не як інструкція чи бодай дорожня карта, а як інструмент політичного впливу. Тоді Москва підписала вкрай невигідні для себе домовленості. І тепер змушена кидати величезні ресурси - людські, військові, економічні, дипломатичні - заради можливості їх переглянути".