Сьогодні опівдні має відбутися суд у справі Надії Савченко. Напередодні льотчицю відвідала мама, головний лікар СІЗО та адвокати. Про це її захисник Ілля Новіков написав на своїй сторінці у соцмережі.

Учора до Надії Савченко пустили її маму Марію Іванівну. Український консул, який зустрічав жінку в аеропорту, сподівався, що вона умовить доньку припинити голодування. Головний лікар "Матроської тиші" дозволив вести ув'язнену на суд.

"На суді буде аншлаг преси, делегація з Ради. Вперше з початку голодування Надія опиниться перед камерами, - пише Новіков. – Учора був 60-й день. Не варто більше її просити припинити голодування. У Надії немає зараз іншого способу показати, що вона не товар і не дозволить обходитися з нею таким чином. Всі ці два місяці їй, як належить, приносять у камеру піднос із їжею. Він стоїть у дверному віконці чи на столі й пахне. Ви думаєте, що можете написати якісь слова, які будуть сильніші цього?".

Зазначає, що голодування льотчиці у певному "жорстокому сенсі" може виявитися виправданим. Завдяки цьому Надію Савченко у Москві сприймають як актив, який можна на щось виміняти.

"У січні намагалися на право голоса в ПАРЄ плюс щось із санкцій – не вийшло, - додає адвокат. – Учора прилетів з Києва і привіз обнадійливі новини по справі. В перспективі найближчих днів шанси на звільнення Надії Савченко лежать тільки в області переговорів. Якщо вони досягнуть успіху, всі наші процесуальні плани моментально вичявляться непотрібні".

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Показати ще

Зауважує, що розгляд справи льотчиці у Басманному суді 10 лютого може виявитися черговим – щоб продовжити арешт до 13 травня. Адвокати говоритимуть про імунітет делегата ПАРЄ, домашній арешт, заставу, поруку української обмбудследі Валерії Лутковської.