Колишнього заступника голови Верховної Ради "свободівця" Романа Кошулинського мобілізували до Збройних Сил України. У четвер пізній телефонний дзвінок "Знай.ua" о 22 год. застав його у казармі на 200 призовників на Яворівському полігоні Львівщини. Одночасно з ним повістки отримали депутати Верховної Ради попереднього скликання від партії "Свобода" Олексій Кайда і Маркіян Лопачак. Усіх трьох закликали до війська в межах четвертої хвилі мобілізації.

Кошулинський повідомив "Знай. Ua", що він попросився у артилерію. Під час служби в радянській армії в 1988-1989 роках він був командиром гармати, тому військового фаху вирішив не змінювати. Тим паче, що технічне оснащення армії відтоді мало змінилося, жартує він.

"У Верховній Раді перед нами стояло завдання перемогти режим Януковича. Тепер настав час для перемог на інших фронтах. Я здорова людина. Руки на місці, ноги на місці. У спецпідрозділ не просився – вирішив, що хочу бути командиром гармати. Родина поставилася до мого рішення з розумінням. Олексій Кайда і Маркіян Лопачак зараз у казармі поряд зі мною. Готуємося до сну", - розказав він.

Разом з іншими мобілізованими депутати пройдуть 26-денний вишкіл. Після цього їх спрямують до військових частин. Упродовж 2015 року до Збройних Сил України планують мобілізувати 200 тисяч українців.