Італія підтримала ініціативу щодо створення трибуналу з розслідування катастрофи на Донбасі малайзійського літака рейсу MH17.

Про це інформує прес-служба посольства України в Італії.

"За результатом спільного демаршу посольств України, Австралії, Бельгії та Нідерландів в МЗС Італії з метою отримання підтримки Італії стосовно проекту резолюції РБ ООН про створення трибуналу з розслідування катастрофи MH17, італійська сторона оголосила про своє рішення виступити співавтором відповідного проекту резолюції з метою встановлення істини та покарання винних у трагедії, яка забрала життя близько 300 осіб", - йдеться у повідомленні.

Раніше Україна, Малайзія, Австралія, Бельгія та Нідерланди звернулися до Ради безпеки ООН з проханням створити цей міжнародний кримінальний трибунал.

Читайте також: Росія готова накласти вето на проект трибуналу щодо "Боїнгу"

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Показати ще

Нагадаємо, що на 29 липня заплановано проведення голосування за резолюцію зі створення міжнародного трибуналу для покарання винних у падінні малайзійського літака Boeing 777 рейсу MH17 над територією України 17 липня 2014 року. Через авіакатастрофу загинули 298 осіб, серед них – діти.

Офіційна позиція Росії вже кілька місяців – завадити створенню трибуналу. Наприкінці липня російський дипломат Віталій Чуркін заявив, що РФ проголосує проти проекту резолюції Ради безпеки ООН щодо створення міжнародного трибуналу з розслідування цієї катастрофи.