В Україні стартувала перша хвиля реформи МВС. Заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе повідомила, що у столиці вже розпочався набір співробітників патрульної служби, котрі замінять співробітників Державтоінспекції.
Це не эдине нововведення. Інспекторам ДАІ почали видавати особливі платіжні термінали, котрі значно спрощують процедуру оплати штрафів.

"Ми отримали два таких термінали. А незабаром отримаємо ще 153 – щоб були на кожному посту. – Розказав начальник Хмельницького обласного управління ДАІ Віталій Кваша.

Зручність таких терміналів полягає у тому, що штраф можна оплатити відразу, а інспектор не має справ із готівкою. Майже усі водії зараз мають при собі пластикові банківські кратки, тож при правопорушенні достатньо буде такого терміналу, аби потім не витрачати час на оплату штрафу. Інспектор здійснить операцію через термінал. Прилад видає два чеки – один для водія, а інший чек інспектор долучить до протоколу. Скористатися можна не лише своєю карткою, а й карткою друзів чи родичів – головне знати пін-код".

Проте, терміналом не можна буде скористатися стосовно справ, котрі розглядаються у суді. Водій на власний розсуд обиратиме – сплатити штраф відразу на місці за допомогою картки чи протягом 15 днів у будь-якій банківській установі.
Іншим нововведенням стане зміна процедури реєстрації автомобілів та їх переоформлення. За словами Еки Згуладзе, вже незабаром розпочне свою роботу оновлена база даних автомобілів. Кожну автівку можна буде внести в базу даних сплативши кошти через інтернет або термінал. Окрім того кожен транспортний засіб отримає свій VIN-код. Ввівши такий код в базу даних користувачі та правоохоронці отримають повні відомості про транспортний засіб – дату виробництва, де було придбано транспорт, хто був попереднім власником, чи знаходиться автівка в кредиті.

У Всеукраїнській асоціації імпортерів та дилерів автомобілів стверджують, що такі нововведення – реальний крок для покращення стосунків між інспекторами та водіями.
"Користування терміналами та інтернетом реально зменшить рівень корупції в органах МВС і заощадить час водіям. – Переконує президент Асоціації Олег Назаренко. – Якщо раніше водій давав хабара, або мусив стояти в черзі в банку, аби сплатити штраф, чи йшов ставити автівку на облік і знову таки стояв у черзі до банку, то такі нововведення полегшать водіям життя і сприятимуть зменшенню рівня корупції".

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще