Чоловічий ансамбль "Карпати", що входить до "Українського товариства сліпих", чотири місяці не отримує чесно зароблене.

Всьому виною неузгодженість в роботі Товариства і Міністерства соціальної політики: відомства не домовилися, людей яких професій держава підтримуватиме фінансово. Ось і виходить, що колектив не відбивається від графіку, справно проводить репетиції і дає концерти, а гроші не може отримати через проблеми з комунікацією чинів, що стоять вище. Днями програму зі списками все ж підписали, а причиною зволікання назвали необхідність визначити, люди яких професій дійсно потребують фіндопомоги, щоб здорові громадяни не користувалися становищем людей з інвалідністю. Про це пише "Радіо Свобода".

Міністр соцполітики Павло Розенко

Чоловіча капела бандуристів служить реабілітацією інвалідів з вадами зору та існує більше 60 років. Зараз в колективі працює 28 осіб.

"Карпати" отримували фінансування в рамках соціальної програми "Фінансова підтримка громадських організацій інвалідів". Мінсоцполітики перераховувало гроші на рахунок УТОС, а організація вже розподіляла кошти. Заступник міністра Наталія Федорович уточнила, що списки вже готові і протягом місяця заборгованості перед працівниками погасять.

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Львівська капела сліпих бандуристів

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, скільки заробляють українські міністри.