Свято День Зоряних воєн (Star Wars Day), яке фанати цієї кіноепопеї ще іноді називають Днем Люка Скайуокера, виникло завдяки курйозній грі слів.

Відомо, що в англійській мові є багато слів, які звучать практично однаково, хоча і пишуться по-різному, і значення мають різне. Це відкриває великі можливості для гри слів, часто курйозної. Так вийшло і зі знаменита фразою джедаїв «Хай буде з тобою Сила» - «May the force be with you».

Один із шанувальників фільму, не обділений почуттям гумору, обіграв її як «Хай буде з тобою четверте травня». Адже англійське слово «May» можна перекласти як назву місяця. А слово «force» (сила)дотепник замінив словом «fourth» (четвертий). Так і народилась фраза «Хай буде з тобою четверте травня», яка започаткувала святкування Дня Зоряних воєн.

Не відомо, хто і де придумав цю фразу, але достемено відомо, що перше масове святкування Star Wars Day провели в 2011 році в Торонто (Канада). Свято супроводжувалося костюмованою ходою, відео та шоу-програмою.

З тих пір шанувальники кіносаги щорічно відзначають свє свято 4 травня, а його поширенню допомагає, в тому числі, і активність в соціальних мережах.

В цей день фанати «Зоряних воєн» дивляться свою улюблену кіноепопею, влаштовують костюмовані шоу і флешмоби, читають журнали і комікси, присвячені героям саги, грають в комп'ютерні ігри.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Вітаємо всіх шанувальників кіносаги з Днем Зоряних воєн і нехай буде з вами Сила! Особливо 4 травня!