Аудитори компанії Ernst & Young не знайшли фактів, що підтверджували б слова глави НБУ Валерії Гонтаревої на адресу ПриватБанку.

Про це в соцмережі Facebook написав журналіст та експерт Олександр Дубинський, виклавши і звіт результатів перевірки.

Документ опублікований якраз перед виступом Гонтаревої у Вашингтоні, де вона звітуватиме про успішне реформування банківської системи та націоналізації ПриватБанку.

"Спеціально до цього заходу, "щоб дурість кожного було видно", публікую проект аудиторського висновку компанії Ernst & Young, яку "націоналізатори" найняли для того, щоб отримати виправдання своєї схеми по крадіжці з бюджету 125 млрд гривень. Саме на цю суму банк капіталізували нібито через те, що 97% корпоративного кредитного портфеля - видані компаніям колишніх акціонерів. Так ось, згідно з проектом звіту E & Y - збитки банку за підсумками 2016 року, які і стали підставою для такої божевільної докапіталізації - аудитором не підтверджені. Це означає, що сформовані банком резерви під "інсайдерську заборгованість" - взяті з повітря", – зазначив Дубинський.

Журналіст впевнений, що такі цифри намальовані для того, "щоб Гонтарева могла виправдати проект по віджиму банку у його власників і паралельно створити умови для викачування з бюджету колосальної суми коштів, яку "реформатори" мають намір розікрасти".

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Валерія Гонтарева подала президенту Петру Порошенку заяву про відставку.