Територію Авдіївського коксохімічного заводу нібито зайняли бійці Збройних сил Українита замінували її.

Про це повідомив так званий заступник командувача оперативного командування самопроголошеної "ДНР" Едуард Басурин, пишуть російські ЗМІ.

Він підкреслив, що це загрожує безпеці мирних громадян.

Представник "ДНР" звинуватив українських військових у "терорі" по відношенню до цивільного населення, повісивши смерті мирних жителів на захисників України.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, війна на Донбасі може спровокувати хімічну катастрофу, оскільки на цих територія розташована велика кількість підприємств, багато з яких використовують у виробництві радіоактивні матеріали.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Одними з найбільш небезпечних виробництв в умовах бойових дій є Авдіївський коксохім, Дзержинський фенольний завод, фільтрувальні станції в районі Донецька, Вуглегірська ТЕС, Микитівський ртутний комбінат, Луганська ТЕЦ, а також Михайлівська перетворювальна підстанція, де зберігається близько трьох тонн ртуті.

Нагадаємо, готуючи ґрунт для можливих провокацій підконтрольні луганським бойовикам медіа поширюють брехню про отруйні речовини, що нібито зберігаються на складах української армії в Станично-Луганському районі".