Міністерство освіти і науки розгляне можливість поширення проекту безкоштовної онлайн-підготовки до ЗНО "Будь розумним/BeSmart", започаткованого у Одеській області за ініціативи Голови Одеської ОДА Максима Степанова, на інші регіони України, зокрема, в зоні АТО та на тимчасово окупованих територіях.

Про це стало відомо за підсумками проведення Edcamp Ukraine – "(не)конференції для педагогів", як її називають організатори, що відбулася 29 -30 квітня у Харкові. У роботі Edcamp Ukraine, присвяченій обговоренню шляхів вирішення проблем освіти в Україні, взяли участь понад 700 вчителів, представників освітніх громадських організацій, волонтерів та чиновників.

Проект Голови Одеської ОДА Максима Степанова "Будь розумним/BeSmart" працює у Одеській області з початку квітня 2017 року. До нього вже приєдналися і активно використовують усі школи області, а це близько 700 шкіл 1-3 рівня.

В рамках роботи Edcamp Ukraine у Харкові проект був презентований заступником Голови Одеської ОДА Сергієм Колебошиним. Його доповідь щодо досвіду впровадження програми "Будь розумним/BeSmart" викликала велику зацікавленість в учасників EdCamp, представників міністерства освіти і науки, особливо щодо перспектив впровадження системи онлайн-підготовки в інших регіонах, зокрема, в зоні АТО та на тимчасово окупованих територіях.

За підсумками спілкування представника Одеської ОДА із Міністром освіти і науки була досягнута домовленість щодо робочої зустрічі, на якій будуть розглянуті перспективи масштабування проекту на територію всієї України та відпрацьований механізм такого впровадження.

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Як повідомлялося, проект "Будь розумним/BeSmart" розпочав свою роботу 5 квітня 2017 року. Це безкоштовна цілодобова онлайн-платформа, за допомогою якої кожен бажаючий може систематизувати знання та належним чином підготуватися до тестів ЗНО. В рамках її реалізації було створено дві платформи EDUGET та "Osvita-Online". Проект було здійснено завдяки приватним інвестиціям голови Одеської ОДА Максима Степанова та групи педагогів Одеської області. Онлайн-курс охоплює і систематизує всю шкільну програму, надає можливість перегляду відео-лекцій з різних предметів, що проілюстровані схемами, картами, зображеннями. В рамках ініціативи передбачене щоденне навчання за індивідуальним графіком.