Російська оперна співачка Марія Максакова, вдова Дениса Вороненкова, не лише заговорила українською мовою, а й назвала її первинною, споконвічною.

У розмові з російським журналістом Артуром Гаспаряном, який відвідує в Україні Євробачення, Максакова охарактеризувала переваги української мови. На думку співачки, хоча б трохи орієнтуватись в українській мові нікому не завадить.

"Українська мова споконвічний. Хочеш-не хочеш, а це доведеться визнати. Імперія стала природно підтримувати тих письменників і поетів, які писали російською, але це зовсім не означає, що вона - первинна. Тому я вважаю, що будь-який росіянин, якщо він хоч трошки чимось цікавиться, то любити має – це точно, але і по можливості орієнтуватися в українській мові, це ще нікому не завадило", - говорить Максакова.

На прохання журналіста співачка заговорила українською мовою та процитувала уривок із опери українського композитора Семена Гулака-Артемовського "Запорожець за Дунаєм".

Відео, на якому співачка читає уривок із відомого твору Гаспарян опублікував на своїй сторінці в Instagram.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, на Великдень Марія Максакова співала у Володимирському церковному хорі патріаршого собору Києва. Вона вбралася у вишиванку і виглядала, як справжня українка.