Президент Білорусі Олександр Лукашенко нещодавно завітав до України й приїхав Чорнобильську АЕС. Він зустрівся з українським главою Петро Порошенком й обговорив важливі стратегічні питання, а після цього відправиться до Москви.

Про це повідомив експерт-міжнародник Олександр Хара, передає Gazeta.ua. Лукашенко говорив з Порошенком про припинення збройних конфліктів та про зміцнення дружби між українським та білоруським народом.

Але експерт зазначає, що Білорусь є союзником Росії й невдовзі мають відбутися їх спільні військові навчання. Це, за його словами, становить загрозу Україні, оскільки маневри можуть перерости в наступальну операцію. Він додав, що Порошенко на діалог з Лукашенко штовхає співпраця у військовій сфері. Деякі компоненти для устаткування ЗСУ закупляють у Білорусі.

"За часів Ющенка Лукашенка вважали останнім автократом Європи. З ним майже не спілкувалися й зустрічалися поза межами Києва. Зараз Київ підкреслює важливість цих взаємин. Не робить заяв про порушення громадянських і соціальних прав білорусів, коли розганяли мітинги. Також президенти говорили про Мінські домовленості, які вигідні Кремлю. А Лукашенко ще потім розповість Путіну, що тут довідався", - пояснив експерт.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що білоруси можуть прийти на територію України, але лише на тракторах.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще