Генеральний прокурор Юрій Луценко підставив убитого колишнього депутата Державної Думи Дениса Вороненкова.

Таку думку висловив колишній російський депутат Ілля Пономарьов в інтерв'ю "Новій газеті". "Витік через генпрокурора Луценко не був запланований, і для Дениса це було шоком і несподіванкою", - сказав Пономарьов.

Він зазначив, що військові прокурори сподівалися, що про роль Вороненкова стане відомо тільки після того, як в Росії оголосять його свідчення. За цей час Вороненков та дружина хотіли завершити справи в Росії.

"Продаж квартири, у нього залишався син в суворовському училищі, у Маші були справи тощо", - зазначив Пономарьов.

За словами колишнього депутата, головними союзниками Вороненкова були військові прокурори Анатолій Матіос та головний слідчий у справі Януковича Руслан Кравченко. Матіос сам особисто ходив до президента і вибивав охорону для Вороненкова.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Також Пономарьов розповів, що вбитий не раз йому говорив, що побоюється за своє життя. "Я вважав запорукою його безпеки високий рівень публічності. Відповідно я доклав руку до того, щоб цей рівень був великим", - зазначив Пономарьов.

Він також повідомив, що в приватних розмовах Вороненко говорив, що боїться за своє життя. "Чесно кажучи, я як раз вважав, що це параноя і що це пов'язано з тим, що він сам силовик. Я вважав запорукою його безпеки високий рівень публічності. Відповідно я доклав руку до того, щоб цей рівень був великим", - зазначив екс -депутат.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що Вороненков міг знати про Майдан.