Бойовики, які убивали, катували, ґвалтували, викрадали людей на сході України та спричиняли їм тяжкі тілесні ушкодження, не можуть розраховувати на амністію.

Про це в інтерв’ю німецькому виданню Bild заявив генпрокурор України Юрій Луценко, коментуючи п.5 мінських угод, який вимагає прийняття закону, що забороняє переслідування і покарання осіб, пов'язаних з подіями на Донбасі.

Помилування надаватиметься лише індивідуально в окремих випадках, що взагалі підпадають під амністію. Остаточно долю кожного бойовика, який претендуватиме на помилування, вирішуватиме суд, розглянувши відповідне клопотання з боку тих, хто воював на боці терористів.

Що ж стосується вимоги Олланда та Меркель стосовно генеральної амністії всіх бойовиків на Донбасі, Луценко заявив після того, як 10 тисяч озброєних російських військових дійсно залишать регіон, постане питання, що робити з 40 тисячами українських сепаратистів, котрі залишаться.

"Тут необхідно діяти в межах закону, і для осіб, які вчинили тяжкі злочини, амністія є неможливою", – переконаний генпрокурор.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", САП вирішила допитати одіозного депутата-втікача Олександра Оніщенка по скайпу.