Зміни до закону про електронне декларування в Україні розкритикував єврокомісар з питань європейської політики сусідства і розширення Йоханнес Хан.

Про це він написав у своєму Twitter.

Рішення Верховної Ради про скасування звітності для деяких військовослужбовців, на його думку – крок назад у процесі реформування.

За його словами, потрібно переглянути ці норми найближчим часом, тому що зараз перед країною стоять "вражаючі виклики", передусім – в економічній та законодавчій сфері.

Єврокомісар вважає, що займатися цим повинні передусім антикорупційні органи, тому що саме вони відповідальні за прозору систему декларування.

Популярні новини зараз

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Він додав, що слід звернути увагу на органи державного управління, які теж повинні показувати свої доходи, щоб не втратити остаточно довіру у суспільства.

Слід відзначити, що відповідним законом №6172, який нещодавно схвалили депутати, офіційно дозволено військовим рядового, сержантського, старшинського складів, молодшого офіцерського складу не оприлюднювати е-декларації.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що президент Петро Порошенко заявив, що має намір дозволити деяким групам військових не декларувати прибутки.