Україна проводить переговори із союзниками, щоб бути готовою до відкритого вторгнення Росії.

Про це повідомив міністр іноземних справ Павло Клімкін в інтерв'ю LIGA.net. Він зазначив, що країни-союзники не будуть воювати на стороні України, але нададуть необхідну військову допомогу. Міністр додав, що Захід розуміє важливість співпраці й не лише в питаннях безпеки.

Клімкін розповів, що окремі країни можуть постачати необхідні зразки озброєння, а інші, як наприклад Польща, удосконалюватимуть оборонний комплекс до стандартів НАТО. Невдовзі Україна, за його словами, виступатиме елементом східного флангу НАТО.

Міністр наголосив, що російська армія, яка зосередилась біля українських кордонів, може в будь-яку мить розпочати наступ.

"Ми ведемо переговори на випадок всіх можливих сценаріїв російських дій. Кожен агресивний крок РФ - визнання документів терористів, якісь папірці про визнання кордонів, інші провокації - це московський сценарій, а не випадковість. Ми це добре розуміємо. У тому числі реалістично оцінюємо всі ці так звані навчання в РФ "Захід - 2017". Всі можливі сценарії ми опрацьовуємо разом з нашими партнерами на Заході", - заявив Клімкін.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Міністерство іноземних справ викликало посла Угорщини через заяви угорських політиків про створення "автономій" в Україні.