Повне скасування віз для українців вже не за горами. Для завершення всіх необхідних процедур знадобиться ще два місяці.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає 1+1. Він розповів, що два місяці підуть не тільки на лібералізацію між Євросоюзом і Україною, а й, можливо, на збільшення числа поїздок громадян України в ЄС до 150 мільйонів на рік.

"У минулому році у нас було приблизно 15 млн поїздок в ЄС. Моя амбіція, щоб таких поїздок було 100-150 млн, Для такого звичайно потрібні біометричні паспорти", - заявив Клімкін і зазначив, що для повної лібералізації ще потрібно добро від комітету постійних представників ЄС і згода Ради Євросоюзу.

Після того, як з процедурами буде покінчено, українці зможуть відвідувати країни ЄС тільки при наявності біометричного паспорта.

"Насправді не потрібно тягнути велику пачку документів на кордон. На кордоні потрібен тільки біометричний паспорт, разом з ним вам потрібен квиток, поліс страхування. Прикордонникам, особливо на першому етапі важливо підтвердити мету вашої поїздки... Можуть запитати чи є у вас фінансові кошти", - розповів Клімкін.

Популярні новини зараз

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

Нагадаємо, інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що депутати Європарламенту проголосували за скасування віз для українців, оскільки країна виконала всі заявлені вимоги.