Вибухи на військовому арсеналі в Балаклії на Харківщині завдало суттєвих збитків не тільки військовим, а й мешканцям навколишніх територій.

Про масштаби руйнувань на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко.

За його інформацією, нині співробітниками ДСНС розміновано п’ять з дев’яти секторів міста та сім населених пунктів. Вилучено 820 вибухонебезпечних предметів.

Зараз на території складів ще тривають поодинокі вибухи, близько десяти на годину, проте пожеж ні в місті, ні поблизу не зафіксовано.

"Триває комісійне обстеження будівель. Виявлено 5 зруйнованих приватних житлових будинки. Зазнали пошкодження різного ступеню 243 будівлі у тому числі, 117 багатоквартирних будинків, 87 приватних будинків, 12 об’єктів соціальної сфери, 22 об’єкти інфраструктури та промисловості. Проводиться оцінка обсягів пошкоджень та руйнувань зазначених будівель", – йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Показати ще

Для мешканців найбільш постраждалих районів організували гаряче харчування, людям роздають продукти у двох стаціонарних та одному мобільному пунктах видачі гуманітарної допомоги.

Крім того, містянам привезли будматеріали, аби вони могли зробити первинний ремонт пошкоджених домівок. Це плівка, шифер, цвяхи, цегла та вироби з деревини.

Триває відновлення газо- та електропостачання. На місці працюють 64 64 аварійно-відновлювальні бригади.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Балаклію вирушила группа слідчих, аби встановити причину пожежі та суму завданих збитків.