Німецькі вчені розробили методику, яка дозволяє переміщуватися інформацію про деякі властивості матерії. Інформацію про це розповсюдила прес-служба університету Фрідріха Шиллера в Єні.

Про це повідомляє Naked-science.

Як правило, в науковому світі термін "телепортація" використовується для позначення так званої квантової телепортації.

В даному випадку, тобто на звичайному рівні, нічого нікуди не переноситься в просторі: мова йде про свого роду копіюванні властивостей частки А на аналогічну частку Б, яка перебуває на деякій відстані.

Нова методика дозволяє розширити наше уявлення про телепортацію. Тепер стало можливим телепортувати інформацію про певні властивості матерії в світі класичної (ньютонівської) фізики. Вчені використовували лазерні промені, відповідним чином "зв'язавши" їх один з одним.

Популярні новини зараз

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Читайте також: Вчені навчилися відновлювати зір

Це вдалося зробити за допомогою обертових поляризуючих пластин. Дослідники домоглися того, щоб інформація, яка міститься в одному з променів, передалася іншому. Правда, промені при цьому повинні знаходитися близько один до одного.

Дана методика може стати в нагоді, якщо потрібна миттєва передача інформації в рамках, наприклад, обчислювальних пристроїв.