Американський дослідник печер Білл Стоун заявив, що знайшов найглибшу печеру. Вона розташована в мексиканському штаті Оахака. Спелеологи відносять її до системи печер Чеве.

Про це повідомляє New Scientist.

Експедиція для її дослідження запланована на 2017 рік. Вчені мають виміряти глибину печери і підтвердити цей факт. Участь в експедиції приймуть від 60 до 70 спелеологів.

Припущення про те, що Чеве є найглибшою печерою у світі засновані на досліді, який у 1990 році провели дослідники. Тоді спелеологи кинули у воду в печері сім кілограмів барвника. Пофарбована в зелений колір вода через деякий час потрапила в річку Санто-Домінго, що розташована по сусідству. Вона подолала відстань у 2,5 кілометра.

Загальна площа тунелів печери Чеве в два рази перевищує розміри Манхеттена. Вона становить близько 175 квадратних кілометрів. Аналогічні печери є важливим елементом карстових водоносних горизонтів. Адже вони постачають питну воду для сотень людей у всьому світі.

Популярні новини зараз

Платитимуть ще півроку: хто повторно отримає допомогу

Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Показати ще

Читайте також: Скульптор чверть сторіччя робить фантастичні печери у скелях (фото)

Крім того, в подібних печерах вчені часто виявляють добре збережені скам'янілі рештки. Також там часто знаходять родовища корисних копалин.

Нагадаємо, на даний час найглибшою печерою світу вважають "Воронячу-Круберу". Вона розташована в Абхазії. Її глибина складає 2199 метрів.