Всесвітня організація охорони здоров'я заявляє, що вживання обробленого м'яса, зокрема сосисок і шинки, може призвести до колоректального раку. Це злоякісні пухлини товстого кишечника і прямої кишки.

Агентство оголосило 26 жовтня, що вживання червоного м'яса в цілому, "ймовірно", викликає такі ж захворювання.

Базоване в Парижі Міжнародне агентство з дослідження раку, яке є частиною ВООЗ, повідомило, що оброблені м'ясопродукти внесуть до його списку "група 1", куди вже входять такі канцерогени, як тютюн, азбест і дизельні випари.

Читайте також: Між зростом людини і ризиком раку є зв'язок - учені

Червоне м'ясо, зокрема яловичину, баранину, свинину, внесли до "групи 2B", як "можливий" канцероген. Це свідчить про наявність "обмежених даних" щодо того, що червоне м'ясо викликає рак. Дані ВООЗ базуються на вивченні понад 800 випадків про можливий зв'язок між споживанням м'яса і раком.

Популярні новини зараз

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще