На думку політологів, дана виборча кампанія є однією з найбрудніших, а застосування адмінресурсу - одним з найсильніших.

Під пресинг влади потрапили кандидати в мери Харкова, Одеси, Києва та багатьох інших українських міст. І якщо по першим двом, які є представникам колишньої "Партії Регіонів", дійсно існують питання, то лідера партії "Рух за реформи" Сергія Думчева, наприклад, просто поливають брудом. Адже всього за пару місяців, за результатами соцопитувань, він не тільки виходить на друге місце, але і має всі шанси стати мером Києва.

"На цих виборах ми бачимо рекордне в новітній Україні застосування адмінресурсу, - стверджує політолог Микола Спірідонов. - Наприклад: проти лідера мерських виборів у Харкові Геннадія Кернеса ведуть кримінальне переслідування, а одного з лідерів мерських перегонів в Одесі Сергія Ківалова змусили знятися з виборів".

У Києві, після оголошення соціологічних опитувань, які показали, що лідер партії "Рух за реформи" стає головним опонентом Віталія Кличка, теж розгорнулася відкрита і брудна боротьба проти Сергія Думчева.

Читайте також: Сергій Думчев з РУХ ЗА РЕФОРМИ основний фаворит політичної гонки в КИЄВІ - експерти

Популярні новини зараз

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

Причиною тому - олігархічний консенсус. Деякі олігархи, які захищають свої бізнес-інтереси, вирішили залишити в кріслі мера Віталія Кличка, оскільки він зручний і легко керований. Перспективи переобрання нинішнього мера, ще півроку тому, здавалися дуже високими. Але сьогодні, згідно з соціологічними опитуваннями, лідер партії "Рух за реформи" ламає цей розклад. Через це, проти Сергія Думчева почали застосовувати різного роду "чорні" політтехнології, вважають експерти.