Серія фотографій "Painted Elephants" була зроблена французьким фотографом на ім'я Шарль Фреже (Charles Freger), який спеціально для цього відправився на фестиваль розфарбованих слонів в Джайпур, Індія - передає СВС.

Тварин для цього заходу всіляко прикрашають і розписують, після чого виводять на урочисту ходу вулицями міста.

Цей фестиваль щорічно проходить в індійському штаті Раджастан у північно-західній Індії, збираючи в одному місці сотні барвистих слонів, дбайливо розфарбованих їх власниками. Крім фарби, кожен з слонів прикрашений також розкішними тканинами і всілякими дрібничками, більше того, у багатьох з них також був помічений педикюр.

З сивої давнини слони в Індії вважаються священними тваринами. Індуси з великою пошаною ставляться до цих гігантів і щорічно проводять на їх честь барвисте свято слонів.

Читайте також: Рожевий какаду розсмішив користувачів інтернету своїм реготом (відео)

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Слони є символами сили, влади і багатства правителів Джайпуру. Подивитися на яскравий парад слонів сюди приїжджає безліч туристів. У програмі фестивалю гонки на слонах, гра в поло, перетягування каната між чоловіками-силачами і слонами.

Нагадаємо, що дітям на півночі Індії почали платити за те, щоб вони користувалися громадським вбиральнями. Це робиться в рамках суспільної програми з викорінення традиції випорожнюватися на вулиці. Згідно з підрахунками, більше мільярда людей наразі "справляють нужду" на вулиці, що сприяє поширенню заразних захворювань