Глава «Укралізніці» Войцех Балчун, незважаючи на скандал з тендером на поставку 6 дизельних поїздів, продовжує лобіювати інтереси польських виробників. Про це заявив економічний експерт, лідер ВО «Нова Україна» Валерій Коновалюк, повідомляє “Обозреватель”.

Він зазначив, що в конкурсі на закупівлю шести дизельних поїздів Крюківський вагонобудівний завод заздалегідь програє польській компанії PESA.

«Укрзалізниця» виправдовується: мовляв, умови прописані чесно. І одразу публікує таблицю, з якої стає зрозуміло, що умови прописані під польського виробника. Незважаючи на скандал, Балчун продовжує лобіювати інтереси польських виробників», – наголосив Валерій Коновалюк.

Також, за його словами, нинішнє керівництво «УЗ» планує провести масштабну модернізацію, залучаючи тільки іноземних виробників.

«Поки що Балчуном заявлена лише сума – 100 млрд. грн. Так що нам необхідно уважно стежити, щоб були дотримані українські інтереси та наші виробники не були усунені з процесу шляхом нечесної гри. Вважаю, за інших рівних умов, їм має бути відданий пріоритет. Тим більше, за даними «Укрзалізниці», українські компанії практично ні в чому не поступаються конкурентам», – зазначив Валерій Коновалюк.

Популярні новини зараз

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Показати ще

Загалом, повідомив він, провідні світові виробники зацікавлені отримати доступ до українського ринку.

«За останній рік кілька провідних виробників рухомого складу уклали меморандуми з “УЗ”. Це, наприклад, імениті Bombardier та General Electric», – заявив експерт.

Він переконаний, що уряд повинен втрутитися та відстояти інтереси українських виробників.

«Я звертаюся до уряду, до залишків здорового глузду, які у нього, сподіваюся, ще залишилися: гроші маю йти українським виробникам. Тільки так ми зможемо перезапустити економіку», – резюмував Валерій Коновалюк.