Столичні водолази отримали сучасний ехолот для дослідження мутного дна Дніпра та виявлення небезпечних предметів поблизу київських пляжів.

Про це повідомили представники комунального підприємства "Плесо".

Тема травмонебезпечних предметів, які загрожують життю та здоров'ю відпочивальників на пляжах стоїть дуже гостро. Раніше водолази самотужки вручну вишукували їх, проте у мутній воді надзвичайно важко виявити всю небезпеку.

Фото: pleso.org

Новий пристрій та програмне забезпечення, яке вже протестували полегшить роботу водолазів та дасть максимально детальну картину стану річкового дна.

Популярні новини зараз

Плюс 570 грн до основної виплати: пенсіонери отримають надбавку у листопаді

Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть

На місяць по 4500: українцям готують нову соцдопомогу, але від дечого доведеться відмовитися

Перші снігопади: українців попередили про погоду

Показати ще

Працюватиме система наступним чином: на катерах з гідролокатором "прочісуватимуть" акваторії пляжів та після виявлення небезпечних предметів, місця відзначатимуть буями. Потім водолази діставатимуть їх.

Зазначається, що нові пристрої надточні та виявляють найменші предмети під водою. Крім санітарних робіт, ехолокатор стане незамінним у створення карт рельєфу дня, замірів глибин річки та виявлення затонулих суден.

Як повідомляв раніше інформаційний портал Знай.ua, мешканців Київщини попередили про величезних крокодилів, які втекли із приватного зоопарку "12 Місяців". Всього зі звіринця зникло шість величезних нільських рептилій.