Економічний експерт Всеволод Степанюк переконаний, що в нових тарифах на газ закладено корупційну складову, розмір якої сягає від 800 до 1000 грн. Вартість газу в Європі зараз коливається на рівні $150, в Україні $100 без витрат на транспортування, що, за підсумком, виходить все-рівно значно менше.

"Середня ціна на газ без транспортування повинна бути менше 200 доларів, менше 5000 гривень. Про які сім тисяч, якими вони ("Нафтогаз" і уряд) обґрунтовують ціну на газ, може йти мова? Це надприбуток, і, за різними оцінками, тільки всередині країни від 800 до 1000 гривень на кожну тисячу кубометрів — це корупційна складова, яка розподіляється між людьми, які приймають рішення про встановлення тих же тарифів", — наголосив Степанюк під час інтерв'ю для видання rian.com.ua.

Читати також: Держава контролюватиме онлайн-платежі українців

Також експерт повідомив, що корупційну складову також утворюють і компанії, в яких купується газ, оскільки Україна купує російський газ через європейські компанії. Що, на думку Степанюка, створює додаткову непрозору схему.

Нагадаємо, з 1 травня уряд підняв вартість газу для населення України, зрівнявши його ціну, яка склала майже 7 грн. за одну тисячу кубометрів.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Показати ще