Міжнародне рейтингове агентство Moody's підвищило довгострокові рейтинги за депозитами трьох найбільших українських банків - ПриватБанку, Ощадбанку та Укрексімбанку - з рівня "Ca" до рівня "Caa3".

Крім того, агентство підвищило довгостроковий рейтинг за депозитами банку "Південний" з "Caa3" до "Caa2", пише Delo.ua.

Агентство також підтвердило довгострокові рейтинги за депозитами трьох банків: Промінвестбанку - на рівні "Caa3" зі стабільним прогнозом, "Дочірнього банку Сбербанку Росії" - на рівні "Caa2" зі стабільним прогнозом, Райффайзен Банку Аваль - на рівні "Caa2" зі стабільним прогнозом.

При цьому аналітики Moody's, як і раніше, оцінюють стан української банківської системи як "дуже слабкий". Вони відзначають, що несприятливе макроекономічне середовище чинить тиск на фінансові показники українських банків.

Читайте також: "Ощадбанк" шукає таланти для оформлення центрального офісу

Популярні новини зараз

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

Moody's вважає, що економіка України тільки зараз починає відновлюватися від глибокої рецесії. За прогнозом агентства, кумулятивне скорочення реального ВВП в 2014-2015 роках складе близько 20%.

Аналітики відзначають, що з урахуванням вищезазначеного фактору, якість активів і капіталу українських банків буде погіршуватися ще протягом наступних дванадцяти місяців, а уповільнення темпів падіння, швидше за все, знизить ризик їх збитковості.