Теплоелектростанції на даний час накопичують на добу на своїх складах близько 10 тисяч тонн вугілля.

Про це сьогодні повідомив головний диспетчер-начальник Оперативно-диспетчерського управління державного підприємства "НЕК "Укренерго" Віталій Зайченко під час круглого столу, передає "РБК-Україна".

Він розповів, що на початку наступного місяця теплові електростанції повинні мати запас вугілля у розмірі 2,5 мільйонів тонн. Про це, за його словами, йдеться в указі Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Зайченко додав, що загальний об'єм запасів має складатися з 1,3 мільйонів тонн газової групи та 1,2 мільйонів тонн антрацитної групи.

Він наголосив, що дані запаси вугілля не відноситься до електростанцій, які розміщені на підконтрольних бойовикам територіях. Мова йде про Зуївську та Старобешівську станції.

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Читайте також: Росія фурами вивозить вугілля з Донбасу

"Темпи накопичення повинні були бути 25 тисяч тонн на добу, в поточний час ми маємо близько 10 тисяч тонн на добу", - повідомив Зайченко.

Наразі, за його спостереженнями, є тенденція до нарощування запасів вугілля на теплових електростанціях.

Нагадаємо, наприкінці вересня міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин наголосив, що Україна отримає до кінця цього року не менше 500 тисяч тонн вугілля з інших країн.