Черкаський "Азот" і "Рівнеазот" відновлюють роботу після досягнення мирної угоди між "Нафтогазом" і хімічним концерном Ostchem Дмитра Фірташа.

Про це повідомила прес-служба Ostchem.

"Нам вдалося врегулювати всі фінансові питання з боргами наших компаній перед з ДП "Газ України" та НАК "Нафтогаз України". Сторонами підписано 16 мирових угод, борги конвертовані на прийнятних умовах, а суди, затвердивши відповідні мирові угоди, підтвердили їх легальність. Це означає, що взаємини заводів Ostchem з ДК "Газ України" та НАК "Нафтогаз України" врегульовані. Газ, що належить заводам, розблоковано, газопостачання заводів відновлено", - заявив перший заступник генерального директора Ostchem Олег Кікта.

Два інших підприємства концерну - горлівський "Стирол" і "Сєвєродонецький "Азот" - не працюють у зв'язку з АТО.

16 вересня 2015 року НАК "Нафтогаз України" і дочірня компанія "Газ України" з одного боку і група компаній Ostchem з іншого підписали мирні угоди, затверджені судовими рішеннями, за графіком погашення заборгованості та умов поновлення газопостачання підприємств групи Ostchem.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Читайте також: Росія може надати Україні 20-доларову знижку на газ

У четвер "Нафтогаз" отримав перший платіж у сумі 385 млн гривень згідно із затвердженим графіком. Після цього поставки газу хімічним підприємствам групи було розблоковані.

Нагадаємо, що Черкаський "Азот" і "Рівнеазот" зупинили роботу 28 травня 2015 року.