Національний банк переходить на електроні торги майном, що набуто у власність за рахунок погашення боргу за наданими банкам кредитами рефінансування.

Про це повідомляється у відповідному Положенні, затвердженому постановою Правління НБУ, передає прес-служба.

Директор Департаменту управління ризиками Ігор Будник зазначив, що Нацбанк кредитує банки під заставу рухомого та нерухомого майна.

"Якщо банк не може виконати свої зобов'язання за наданим кредитом, у тому числі з причини визнання його неплатоспроможним, то Нацбанк має право звернути стягнення на заставлене майно в рахунок погашення заборгованості за наданим кредитом, і в подальшому самостійно реалізувати таке майно", - пояснив він.

У більшості випадків, за його словами, заставлене майно неплатоспроможних банків реалізується Фондом гарантування вкладів фізичних осіб або Державною виконавчою службою.

Популярні новини зараз

Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю

Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..."

Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному

Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось

Показати ще

Будник наголосив, якщо майно з якихось причин не було реалізовано цими установами, то воно переходить на баланс Нацбанку.

Читайте також: НБУ розпочне щоденні аукціони з купівлі валюти

Основним нововведенням нового положення є запровадження електронних торгів.

"Електронні торги дадуть змогу спростити реалізацію майна, збільшити конкуренцію як серед організаторів торгів, так і серед покупців та максимізувати вартість реалізації майна", - розповів Будник.

Це, за його словами, черговий крок для посилення прозорості діяльності НБУ.