Утримувачі українських єврооблігацій на 500 мільйонів доларів з погашенням 23 вересня заявили, що мають блокувальний пакет голосів. Це дасть їм можливість заблокувати операцію реструктуризації державного боргу, яку Україна узгодила з комітетом кредиторів.

Про це повідомляє Bloomberg.

Юридична фірма Shearman&Sterling LLP представляє інтереси цієї групи кредиторів. Там заявили, що власники цих паперів наполягають на перегляді деяких умов угоди, оскільки відстрочка погашення їхніх облігацій виявилася більшою, ніж у інших реструктуризованих єврооблігацій.

Згідно із заявою група має 25% голосів. Вона може заблокувати або затримати процес ратифікації угоди.

Раніше група власників "коротких" паперів вже вимагала перегляду умов угоди. Проте у не ї вистачило голосів для блокування реструктуризації.

Популярні новини зараз

Війська Кім Чен Іна можуть увійти в Україну: чому потрібно "насторожитися" через союзництво РФ-КНДР

Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ

Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило

Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих

Показати ще

Міністр фінансів Наталія Яресько раніше заявляла, що власники "коротких" паперів не мають питань до її відомства і хочуть домовитись з іншими кредиторами про розподіл нових випусків облігацій.

Читайте також: Світовий банк виділив Україні 500 млн

Експерти вважають, що заява групи кредиторів має на меті змусити комітет сісти за стіл переговорів. Для схвалення всієї реструктуризації потрібно мінімум 75% голосів власників паперів.

Нагадаємо, 17 вересня Верховна Рада прийняла пакет урядових законопроектів про реструктуризацію зовнішнього держборгу країни.