Київська влада має провести інвентаризацію всіх комунальних підприємств столиці, вважає Костянтин Берест, представник громадської організації "Рух за реформи".

Він нагадав, що в ході аудитів київських комунальних підприємств було виявлено фінансових порушень на 578 млн гривень.

"Прокуратура Києва оголосила про те, що почала 46 кримінальних виробництв за фактами порушень, виявлених в ході аудиту діяльності комунальних підприємств за 2014-2015 роки в Києві. Більшість порушень припадають вже на період господарювання нової команди мера Віталія Кличка", - говорить "Знай" активіст.

Читайте також Завдяки рейтингу Порошенка Кличко може вдруге стати мером - експерт

За результатами двох кримінальних виробництв правоохоронці повідомили про підозру двом чиновникам комунальних підприємств у службовій недбалості при завищенні обсягів і вартості будівельних робіт.

Популярні новини зараз

Чи витримають школярі спеку: МОН вводить жорсткі заходи

Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат

В Україні хочуть змінити систему соцдопомоги: на що розраховувати людям

Вибачте, банк безсилий: у клієнтів "Привату" зникають з карт останні гроші

Показати ще

Крім того, за 19 кримінальними справами призначені судові експертизи.

"Столична влада має провести повноцінну інвентаризацію всіх комунальних підприємств Києва, щоб оцінити масштаби розкрадання майна, що належить київській громаді", - вважає Костянтин Берест.

Він поставив у приклад інвентаризацію, проведену в Державному агентстві резерву України.

"У ході цієї інвентаризації виявлено зникнення 250 тисяч тонн зерна, десятків тисяч тонн палива і понтонних мостів. Думаю, на балансі комунальних підприємств столиці також знаходяться об'єкти і матеріальні цінності, які існують тільки на папері, а не по факту - немає", - зазначив активіст.