У суботу, 12 грудня, виставою "Івасик Телесик" відкриють відремонтований Львівський театр ляльок.

Про це пише ZAXID.NET.

Востаннє стіни Львівського театру ляльок ремонтували 25 років тому. На нинішні роботи з обласного бюджету було виділено 600 тисяч гривень.

"Від липня ми відремонтували фойє і глядацький зал. Крісла ми обтягнули, перекрутили, перефарбували, оббивку замінили. Все це зроблено за дуже короткий час", – повідомив директор театру Ярослав Синиця.

Також у театра нова сцена: міцніша, металева, із неслизьким покриттям, яка відтепер може трансформуватися у кілька ярусів.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

"Це великий плюс для нашого театру, тому що артисти можуть спокійно, вільно рухатись, танцювати, бо в нас дуже багато вистав, де ми в живому плані, і танці, і рухливі моменти. Ми тепер можемо не боятись, що хтось десь впаде", – розповів актор Андрій Соловонюк.

У залі також встановили нову звукову апаратуру, частково оновили світло, але воно ще потребує модернізації й енергозберігаючих ламп.

Відремонтували усю глядацьку частину, але своєї черги ще чекає закулісся, зокрема гримерки.

"Маємо надію, що і в цьому нам з часом допоможуть і будуть в нас в кращому вигляді і стіни, і столи, і дзеркала", – додала акторка театру Христина Гаврилюк.

Читайте також: Фестиваль ляльок стартував у Львові

Незабаром в театрі очікують і на те, що буде виділено фінансування на ремонт фасаду.

Нагадаємо, не так давно за ініціативою львівського мера Андрія Садового, місцевих безхатченків запросили до одного з театрів міста, де вони переглянули виставу "Великий льох" за творами Тараса Шевченка.