Сьогодні, 3 грудня, в усіх українських кінотеатрах розпочнеться показ фільму "Надновий заповіт". У цьому фільмі дуже багато сміливості і хуліганства: про Ісуса Христа (Джісус Кріст) говорять як про братика Джей Сі, першопрохідника, який не добився повного успіху у своєму бунті проти батька-самодура. "Таємній вечері" сміливо домальовують обличчя акторів, про апостолів віри говорять як про номінальних гравців бейсбольної команди. Божественні таїнства, створення світу перетворюються на грубий гротеск.

Фільм вийшов суперечливим. Цінителям французького кінематографа і менталітету він цілком може сподобатися. А людям, які сприймають все занадто буквально і прямолінійно, мабуть варто й зовсім уникнути перегляду "Новітнього Завіту"

До речі, хоча фільм - це спільна продукція Франції, Люксембургу та Бельгії, але остання офіційно висунула стрічку від своєї країни на премію Оскар 2016 року. Режисер Жако Ван Дормель ("Пан Ніхто", "День восьмий") в своєму новому фільмі зіграв епізодичну роль людини, яка загинула під колесами автобуса відразу після отримання повідомлення, що жити йому залишилося кілька секунд. В невеликому еротичному епізоді з`явиться і легендарна 72-річна Катрин Деньов.

Читайте також: Чорти спробують затягти Миколу Вересеня у пекло

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще