Україна має намір доповнити Список елементів нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО до кінця 2015 року.

Про це заявив у середу директор Українського центру культурних досліджень під час прес-конференції в Укрінформі.

"Нині до національного переліку України включено 6 елементів - Опішнянська кераміка, Косівська мальована кераміка, Кролевецькі ткані рушники, Хлібна культура і традиції, Петриківський розпис і Козацькі пісні Дніпропетровщини. Кожна країна, яка представлена в ЮНЕСКО, має право не пізніше, ніж через 10 років міняти або оновлювати свої списки. І Україна в кінці року може поміняти або доповнити Національний список елементів", - сказав Олександр Буценко.

Читайте також: Влада Литовченко розмалювала лавки "Жулян" петриківським розписом (фото)

Сьогодні презентували три проекти, які можуть бути включені до Списку. Це "Решетилівська вишивка "білим по білому" та килимарство - скарби Полтавщини", Традиційний кримськотатарський орнамент і "Караїмська кухня: синтетичне мистецтво довжиною в століття".

Популярні новини зараз

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

"Сьогодні ми представляємо три елементи, які не включені до Списку національного значення, але представляють ту нематеріальну культурну спадщину, яка притаманна Україні. Вона не просто національна українська, а багатонаціональна, оскільки представляє три народи, батьківщиною яких є Україна - український, кримськотатарський та караїмів, які репрезентують те багатство, яке ми мали б відкрити", - підкреслив Буценко.