Як інформує прес-служба прокуратури Києва, повідомлення про підозру оголошено начальнику Управління будівництва та архітектури Голосіївської районної держадміністрації столиці.

Прокуратура встановила, що чиновник в червні-листопаді 2016 року уклав договори з двома фірмами-підрядниками на проведення ремонту в закладах освіти – дитячого садочку, юнацьких клубів, бібліотеки та інших освітніх закладах, розташованих на території Голосіївського району Києва.

Однак, як з'ясувалося, ремонтні роботи на цих об'єктах були виконані в значно менших обсягах, ніж зазначено в актах виконаних робіт, а в окремих випадках - взагалі були лише розпочаті і закинуті.

Проведені судові будівельно-технічні експертизи документально підтвердили збитки, завдані державному бюджету, на суму майже 1,5 млн грн.

Чиновнику повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Підозрюваний відсторонений від посади на час досудового слідства. Крім того, йому обрано запобіжний захід у вигляді застави, розмір якої відповідає сумі завданих збитків.

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Як повідомляв сайт "Знай.ua", у Києві двох керівників карного розшуку зловили на хабарі.