В окупованій російськими бойовиками Горлівці можна знайти товари російського, білоруського та навіть українського виробництва. При цьому якість у них висока, але доступні вони не для всіх.

Про це в інтерв’ю одному з російських видань заявив горлівський блогер Єгор Воронов.

За його словами, транспортна блокада не заважає відправляти з окупованих територій товари на підконтрольну Україні територію.

"Найбільше вражає те, що з "ДНР" в Україну йдуть товари. Тобто в ту сторону блокади немає. У них продається м'ясна продукція, на якій прямо написано: "Зроблено в ДНР", – наголошує він.

Єгоров додав, що в Горлівці прилавки завалені білоруськими товарами.

Популярні новини зараз

Українцям у Німеччині роздадуть гроші: скільки отримають біженці

"Заморозки не буде": відома тарологиня відповіла, коли припиняться обстріли, і якою буде осінь 2024

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Показати ще

"Йде така торгова експансія, що часом губишся: текстиль, запчастини, лампочки. Але на все це потрібні гроші, а вони є, м'яко кажучи, не у всіх", – зазначив блогер. При цьому у місті зараз мешкають до 200 тисяч населення, серед якого багато пенсіонерів. Великі підприємства стоять, тож зайвих грошей у людей немає.

За словами горлівчанина, якщо комусь з місцевих хочеться супів "Мівіна" чи, наприклад, сумської ковбаси, то ці продукти можна знайти.

"На ринку є точки, що спеціалізуються на українській продукції. Є домовленості з українськими військовими про провезення товарів в обхід блокади. Звичайно, вони коштують дорожче", – пояснив він.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", нардеп Василь Німченко спрогнозував наслідки блокади для жителів ОРДЛО.