Колишнього громадянина України, мешканця Торецька, який з 2014 року був у складі банд "ДНР", а потім переховувався на території Росії, упіймали українські правоохоронці.

Як повідомили у прес-службі Донецької поліції, 30-річний чоловік примкнув до терористів, які захопили будівлю колишнього виконкому. Разом з іншими потім патрулював вулиці та охороняв так званий "референдум".

У травні 2014 року він виїхав до РФ, де за спрощеною системою отримав громадянство з постановкою на військовий облік, і до січня 2017 року працював різноробочим в Москві.

Після того, як йому не заплатили обіцяних грошей, він повернувся в Торецьк і через два тижні вступив контрактну службу до бандформування "ДНР", у механізований батальйон на посаду гранатометника. Позиції його підрозділу знаходились в районі селища Піски.

Одного разу знайомий запропонував йому "підзаробити". Для цього тому потрібно було повернутися на підконтрольну Україні територію та збирати інформацію про місце дислокації і пересування живої сили і техніки ЗСУ, а також вербувати місцевих мешканців.

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

За це йому запропонували значну суму грошей. Вони мали надходити на банківську карту, яку чоловік повинен мав відкрити відразу по приїзду в Торецьк.

Недавно правопорушника затримали поліцейські. За фактом його діяльності порушено кримінальне провадження. Терористу загрожує до восьми років за гратами за створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", в Одесі правоохоронці затримали банду портових крадіїв.