Сьогодні всі центри з видачі закордонних біометричних паспортів призупинили свою роботу. Про це повідомило держпідприємство "Документ" на своєму сайті.

"З технічних причин всі центри "Паспортний сервіс" тимчасово не працюють. Про відновлення роботи буде повідомлено на сайті", - сказано в повідомленні.

Збої в роботі паспортних центрів можуть бути пов'язані з перевірками, які СБУ сьогодні проводить в телекомунікаційних компаніях, і можливим вилученням серверів.

Про це заявив прес-секретар мережі обслуговування ДП "Документ" Володимир Поліщук.

"Це пов'язано з тим, що не працюють спеціальні канали зв'язку, що забезпечують захист нашої інформації, яку ми надаємо через відповідні сервери в державно-міграційну службу і в інші установи, які займаються друком. Як мені відомо, СБУ зараз проводить перевірки, можливо, вилучає сервери в ряді телекомунікаційних компаній, які, маючи цю ліцензію, надають послуги із захисту інформації та надають ці захищені канали зв'язку. Керівництво ДП "Документ" поїхало до провайдерів і з'ясовує, наскільки ця ситуація серйозна", - цитує Поліщука телеканал "112 Україна" .

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Труднощі з отриманням паспортів почали виникати після 15 години - люди не могли оформити або отримати закордонні паспорти, зазначив Поліщук.

"Сподіваюся, завтра цей центр і інші центри запрацюють", - додав прес-секретар мережі.

Як повідомляв сайт Знай.ua, 6 квітня Європарламент підтримав надання нашій країні безвізового режиму. Наступний етапом на шляху до безвізу стане голосування послів Євросоюзу. Українці уже щосили святкують "перемогу" - соціальні мережі вибухнули постами і коментарями з приводу історичного рішення Європарламенту.