В Одесі обурена громадськість пікетувала органи влади через те, що люстрирований екс-глава Одеської ДФС Ігор Сінгаєвський щосили намагається повернутися на свою посаду.

Як стверджують активісти, згідно з відомостями Єдиного державного реєстру осіб, щодо яких застосовані положення закону "Про очищення влади", Сингаєвському заборонено протягом 10 років обіймати посади в органах державної влади у зв'язку з тим, що в період з 04.06.2013 за 16.06.2014 він обіймав посаду начальника Головного управління Міндоходів у Волинській області, де він прославився активними поборами з малого бізнесу, пишуть "Комментарии".

Також вони відзначили, що у свій час за це його публічно хвалив ставленик екс-президента України Віктора Януковича губернатор Климчук. А під час революції Сінгаєвський, ховаючись, поміняв Волинь, де платники податків його добре знали його як облупленого і вимагали негайної люстрації, на Одесу.

За їх словами, в конкурсі на посаду начальника ГУ ДФС в Одеській області переміг Гліб Мілютін, але він залишається виконуючим обов'язки. Його призначення його було заблоковано судом за позовом Ігоря Сінгаєвського, колишнього начальника, який після звільнення у зв'язку з люстрацією намагається через суд поновитися на посаді.

"Сінгаєвський керував фіскалами Одещини в 2014-2015 роках. За неофіційною інформацією, його підтримував олігарх Вадим Альперін, якого з 90-х років називають королем контрабанди. Під прикриттям Сінгаєвського контрабандні потоки тільки посилилися. Мита занижувалися в десятки разів і бюджет недоотримував мільйони, коли гори невеликих дорогих гаджетів ввозилися в коробках від великого устаткування попростіше. Структури Альперіна процвітали, а інших, особливо виробників сільгосппродукції, митарі обклали непосильними поборами", - розповідає активіст Владислав Михайленко.

Популярні новини зараз

Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

Нагадаємо, 20 лютого Одеський окружний адміністративний суд ухвалив рішення поновити на посаді голови ДФС Одеської області раніше люстрованного Ігоря Сінгаєвського."Сінгаєвський залишається в реєстрі осіб, до яких застосовано люстрацію, тому рішення суду неможливо виконати в установленому законом порядку. Для проформи треба попросити суд роз'яснити своє рішення. Але головне, що рішення суду повинно бути переглянуте в апеляційному порядку. І звичайно, судді, які приймають корупційне рішення, давно мають бути взяті під нагляд НАБУ. Це завідомо неправосудне, злочинне рішення, яке не можна залишати безкарним", - зазначив Михайленко

Громадськість Одеси обурена подібними діями і має намір не допустити відновлення на посаді вже добре відомого чиновника часів Януковича. Як останній аргумент, у хід може піти навіть безстрокова акція протесту.

"Вирішальне слово за народом України, який не потерпить корупції. Але всі юридичних процесів треба дотриматися. Україна – це Європа. Всі розслідування правопорушень повинні бути ретельними. Винні мають понести покарання на підставі принципу верховенства права", - сказав Михайленко.

Як розповів нам громадський активіст, 18 квітня органами прокуратури відкрито кримінальне провадження стосовно осіб, причетних до корупційної повернення Сінгаєвського на посаду, за ч. 1 375 КК України – винесення суддями завідомо неправосудного рішення.

"Криміналу, зацікавленому в поверненні Сінгаєвського, не вдасться дотиснути цю корупційну схему. Багато залежить від керівництва фіскальної служби в Києві, але якщо воно піде на договірняк з контрабандистами і олігархами, теж буде притягатися до кримінальної відповідальності, не кажучи про ганьбу перед громадянами і назавжди зіпсовану репутацію", - Владислав Михайленко.