Знову на слуху у медіа ім'я колишньої керівниці МСЕК Хмельницької області Тетяни Крупи, в апартаментах якої правоохоронці нещодавно знайшли мільйони "зелених". Причиною нової хвилі обговорення стала публікація в інформпросторі інформації про отримання 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури груп інвалідності.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Офісу генпрокурора України.

За даними відомства, генпрокурор підписав наказ про проведення службового розслідування.

Обшуки у Тетяни Крупи, фото: ДБР

Водночас сотні українців у соцмережах запитали, як складається доля знайдених і вилучених у будинку Тетяни Крупи мільйонів. Нагадаємо, за даними джерел журналістів одного з телеканалів, їх у квартирі родини Крупи було настільки багато, що правоохоронці знаходили гроші навіть у туалеті – там, де були вільні місця.

Популярні новини зараз

Залужний розкритикував мобілізацію: досі принципи з часів Петра I

Тисяча гривень на дорозі не валяється: пенсіонери можуть подати заяву та підняти собі виплати

Пенсіонеру дається 10 днів: держава забере всі виплати

ТЦК посилюють правила перевірок військовозобов'язаних

Показати ще

"Знайдені та вилучені під час обшуків кошти є речовим доказом, який зберігається відповідним чином у визначених законом місцях. Їхню долю вирішуватиме суд, але є нюанси. Якщо в суді буде доведено незаконне походження коштів або якоїсь частини, то вони, відповідно, будуть конфісковані за рішенням суду і перераховані до державного бюджету. Під час дії воєнного стану не виключається, що можуть бути перераховані на потреби ЗСУ. Але якщо в суді буде доведено законність їхнього походження і суду буде надано відповідні документальні докази, то кошти або їхня частина, найімовірніше, будуть повернуті власниці", - роз'яснили джерела в правоохоронних органах.

Тетяна Крупа, фото: Facebook

Адвокат Анжеліка Моїсеєва, яка представляє в суді інтереси Тетяни Крупи, на наше питання про те, чи буде клопотання про повернення коштів або їх частини, відповіла так: "Весь судовий процес та досудове розслідування побудовано на змагальності сторін. Тобто кожна зі сторін доводить свою позицію. Суд дивиться на те, чия позиція вірніша, у кого є докази, які підтверджують законність походження коштів. більш підтверджено доказами, на той бік суд і стає. Це абсолютно чесно та зрозуміло".

До цього адвокат додала, що на думку сторони захисту підозра Тетяні Крупі є необґрунтованою.

Тетяна Крупа, фото: Facebook

Ще одна адвокат Тетяни Крупи Роксолана Лукінчук повідомила, що сьогодні, 17 жовтня, планувалося засідання апеляційної інстанції. Захист Крупи заперечує рішення Печерського суду про арешт. Але засідання було перенесене.

За інформацією одного з телеканалів, днями за розслідування цієї резонансної справи взялося НАБУ.

У той же час, користувачі соцмереж підрахували, скільки дронів можна було б закупити на вилучені у родини Крупи кошти. За приблизними підрахунками – близько 4 тисячі потужних дронів, які, відповідно, могли б знищити близько 4 тисяч окупантів.

Обшуки, фото: СтопКор

Обшуки у чиновників у Хмельницькому

У Хмельницькій області ДБР викрило керівницю МСЕК та її сина, керівника облуправління Пенсійного фонду, як стверджують правоохоронці, на незаконному збагаченні на мільйони доларів. Під час обшуків у будинку цієї родини знайшли лише готівкою майже 6 млн. доларів у різних валютах.

Правоохоронці знаходили гроші у квартирі практично у кожному куточку: у шафах, ящиках, нішах. За даними ДБР, під час слідчих дій чиновниця намагалася позбавитися частини грошей, викинувши дві сумки з 500 тисячами доларів через вікно.

Нагадаємо, МСЕК хочуть розпустити: українцям з інвалідністю готують нові правила.

Раніше повідомлялося, у Хмельницькому 50 прокурорів, на чолі з обласним прокурором Олійником, стали інвалідами: допомогла схема "слуги" Крупи.

Також, можете навіть не пробувати: які послуги недоступні чоловікам без військового документа.