У народних депутатів України настав осінній сезон оновлень – оновлень автопарків. Як повідомляє Bihus.Info, нардепи продовжують прокачувати свої гаражі люксовими авто, при цьому "забуваючи" включати їх у декларації.

Сергій Мінько, який представляє групу "Довіра", до Ради тепер їздить на новенькій BMW X7 2022 року, яка коштує від 90 тисяч доларів. Щоправда, у декларації її не знайти. За даними журналістів, вдома у Мінько стоїть інший красень – Mercedes GLE 53 AMG 2023 року, ціною від 120 тисяч доларів. Цей автомобіль теж "загубився" у документах.

Обидва люксові авто записані на компанію сестри нардепа, яка, за ідеєю, займається вирощуванням зернових. Сергій Мінько на запит журналістів пообіцяв задекларувати все пізніше.

Не відстає і нардеп від "Слуги народу" Сергій Мандзій, який пересів Toyota Land Cruiser Prado. Машину на 55 тисяч доларів оформлено на його компанію. Сам Мандзій запевняє, що авто просто орендоване і в декларації потім з'явиться.

Популярні новини зараз

Пенсія "зависне" в банку: кому з українців можуть заблокувати картки

Ця добавка робить каву небезпечною для здоров'я: пийте на свій ризик та страх

Польша оголошує війну: "Іноді доводиться обирати"

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Показати ще

Ще один "слуга" Богдан Кіцак – унікальна нагода. За документами, він не має особистого автомобіля, але на засідання Верховної Ради він приїжджає на Toyota RAV4, яку нещодавно купила його 69-річна мама. Цікаво, що жінка, за словами знайомих, не живе в Україні з початку війни, але це не завадило їй придбати свіженьку "тачку" для сина.

Але найграндіозніше придбання цього сезону дісталося Анатолію Урбанському із групи "За майбутнє". Його сім'я витратила на Mercedes-Benz G 63 AMG цілих 8 мільйонів гривень! Дружина нардепа, підприємниця, заробила на покупку трохи більше половини суми, тож, мабуть, довелося діставати із сімейної "скарбнички".

Урбанський же, відповідаючи на запитання щодо доцільності таких витрат у воєнний час, нагадав про допомогу армії та висловив сподівання, що колись Україна почне виробляти свої люксові авто.

А ми нагадуємо, Україна через контрабанду втрачає 300 млрд: митниця не помічає запчастини, "айфони" та "італійські бусики"

Раніше стало відомо про те, що чиновник Львівської облради Василина Софранюк купила новий Porsche Cayenne і оформила на пенсіонера-батька

Крім того, Знай.ua повідомляв, скандальний нардеп Гривко хоче "забрати" у держави пам'ятники археології та віддати під бульдозер забудовникам