З'явилася інформація, що підсанкційний бізнесмен Вадим Єрмолаєв формально передав контроль за бізнесом своєї доньки Софії Кононенко. Відомо, що 21-річну Соню у соціальній мережі TikTok знають, як "молоду матусю блогерку".

Персональні санкції проти Єрмолаєва було запроваджено на 10 років Указом президента від 23 грудня 2024 року. За даними СБУ, Єрмолаєв перереєстрував через підставних осіб свій бізнес у Криму за російськими законами та багато років сплачував податки до бюджету РФ.

Про це йдеться в матеріалі "Кіпріот-патріот Вадим Єрмолаєв: золоті сандалії та санкції".

Вадим Єрмолаєв

Значна частина українських бізнесів Єрмолаєва – від фінансових компаній до агровиробництв – заснована Закритим венчурним фондом "Технології", а сам цей фонд належить кіпрській компанії Licita Trading Co LTD.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Показати ще

Документи з переоформлення, скріншот: YouTube

Протягом багатьох років її єдиним власником та директором був сам Вадим Єрмолаєв. Проте 3 січня цього року в кіпрському бізнес-реєстрі з'явилося повідомлення, що нібито ще 5 грудня 2023 року новою власницею всього пакету акцій стала Софія Кононенко. Ймовірно, документ внесли до системи заднім числом, щоби формальна зміна власника "відбулася" до введення санкцій.

Публікації Софії Кононенко, скріншот: TikTok

Софії Кононенко — доньці Єрмолаєва — 21 рік, вона мешкає в Лондоні та на Кіпрі і нещодавно народила дитину.

Про себе дівчина розповідає у TikTok. На відео жінка купається в морі, відпочиває, грає із сином та демонструє дорогий одяг та взуття. За її словами, приділяє весь час вихованню дитини. У розмові з журналістом hromadсько Софія Кононенко відмовилася говорити про отримання акцій від батька і заявила, що "її з кимось переплутали".

Публікації Софії Кононенко, скріншот: TikTok

Публікації Софії Кононенко, скріншот: TikTok

В Україні, окрім бізнесу батька, Софія має сорок гектарів землі. Брат Софії, Артур, має 50 га землі. Сестра Даяна — понад сорок квартир у Дніпрі. А її 15-річний брат Давид дві квартири.

У 2021 році журнал Forbes оцінював статки бізнесмена родом з Дніпра в 220 мільйонів доларів. Він є одним із найбільших забудовників Дніпра, також Єрмолаєв має інтереси на фінансовому ринку, у виробництві алкоголю та агросекторі.

Нагадаємо, будуватиме меморіальний цвинтар під Києвом буде компанія підсанкційного Єрмолаєва: українці заплатять - 1,7 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що в Швейцарії суд виправдав колишнього нардепа Мартиненка: бюджет України втратив 6,4 млн євро.

Також, підприємства Новинського та Єрмолаєва, закриті санкціями, знову працюватимуть: "Рішенням РНБО...".